Marcel Geraeds

klarinettist, dirigent en entrepreneur.

Hij speelde als solo- klarinettist onder andere in het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Residentie Orkest, Metropool Orkest, Radio Filharmonisch Orkest. Daarnaast speelt hij samen met leden van het Münchner Philharmoniker en het Koninklijk Concertgebouworkest in het Farkas Quintet Amsterdam.
Zijn dirigeercarrière kreeg een enorme sprong toen hij het internationele dirigentenconcours Macon (USA) won in 2012. Sindsdien dirigeerde hij met regelmaat in China, Italië en Roemenië als gastdirigent. Ook met zijn eigen Nieuw Symfonisch Collectief dirigeerde hij in het Concertgebouw Amsterdam en begeleide hij solisten zoals Lang Lang, Emmy Verhey, Igor Roma, Matthieu van Bellen en Corky Siegel.

Naast zijn podiumwerkzaamheden verdiepte Marcel zich in de technische wereld achter 3D visuals en Augmented Reality. Hij maakte een 3D animatiefilm die in 2014 in première ging in het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam. Deze techniek kreeg een vervolg in zijn jeugdvoorstelling FR3D in 2016. En in 2017 maakte hij een interactieve 3D productie voor het Rotterdams Philharmonisch Orkest genaamd de OrkestOntdekker.